Over mij

"Ik geloof dat we er allemaal iets moois van willen maken."

Ik ben Jamie Schaduw (35) en in de afgelopen 8 jaar heb ik mij als professional ontwikkeld tot een gedreven senior expert op het gebied van marketing, communicatie & PR en projectmanagement. Ik houd van mijn vak, omdat je met een doordacht verhaal mensen bewust kunt maken van een mooie oplossing of een belangrijke ontwikkeling. Doe je dit goed, dan komt je doelgroep pas in beweging. We scrollen tegenwoordig wel meer dan 5 keer door voordat we klikken.

Achtergrond

Tijdens mijn studie lag de focus op het gebruik van nieuwe media. Het zou het einde zijn van traditionele media, zoals: televisie, print en radio. Hier ben ik het gedeeltelijk mee eens. Voor elke organisatie, merk, product, dienst of beleving is de keuze voor media en je toon afhankelijk van wie je wilt bereiken. Wil je massaal senioren aanspreken, dan kies je niet voor Instagram of TikTok. Wil je jongeren bereiken in hartje Amsterdam, dan ga je niet televisiereclame maken via de STER. Heb je een diverse doelgroep, dan ben je cultuursensitief in beeld, woord én geschrift . Je keuze voor media baseer je in eerste instantie op je doelgroep, data en experimenten. Je budget kun je immers maar één keer uitgeven, dus moet je hier slim mee omgaan. Leg je bedrijf dan ook niet onnodig aan het infuus bij een hip bureau, maar laat je eerst goed adviseren om tot rationele keuzes te komen.

Succesverhaal

Bij Senior Service zette ik een goed lopende marketing- en communicatieafdeling op en leidde ik externe samenwerkingen met partners waaronder een vakbond, PR- en Marketingbureaus en intern een team van klantenadviseurs. Ik gaf vorm aan de b2b en b2c propositie voor vijfentwintig account- en regiomanagers. De implementatie en optimalisatie van slimme tools om hun werk zo efficiënt mogelijk te maken, viel ook onder mijn verantwoordelijkheid, denk aan: Salesforce (superuser), Drupal, WordPress, Google Analytics, Active Campaign, Mailchimp, Jira (Projectmanagement) en meer.

Verder loopt mijn CV over van initiatieven die van maatschappelijk toegevoegde waarde zijn. Wat is er immers mooier dan je eigen expertise en tijd te kunnen besteden aan zaken die ertoe doen?

Al met al ga ik voor de inhoud, maar vooral voor het resultaat. Ik geloof dat we er allemaal iets moois van willen maken en ik kan je bedrijf, team of jezelf als zelfstandige daarbij helpen. Je kunt me inhuren als strateeg, marketing- en/of communicatiemanager, adviseur, product owner, schrijver/redacteur of als projectmanager voor de implementatie of optimalisatie van CRM en marketing tools.

Meer weten? Bekijk dan mijn diensten of neem direct contact met mij op.

Jamie Schaduw